Agenda ierarhului

Programul IPS Teodosie in perioada 11-12 decembrie

 

IPS TeodosieMiercuri, 11 decembrie, începând cu ora 17.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Spiridon” din Constanța, urmand ca joi, 12 decembrie, începând cu ora 8.30, sa fie prezent la Catedrala Arhiepiscopala pentru a savarsi Sfânta Liturghie cu ocazia aniversării zilei sale de naştere.

IPS TeodosieMiercuri, 11 decembrie, începând cu ora 17.00, Ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sf. Spiridon” din Constanța (Aleea Cutezătorilor, nr. 14, cartier Inel II). Sfântul Spiridon este serbat de Biserica Ortodoxă pe data de 12 decembrie.

Joi, 12 decembrie, începând cu ora 8.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală a Tomisului împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie va fi oficiată slujba de Te Deum cu ocazia aniversării zilei de naştere a Ierarhului Tomisului.

Născut în anul 1955 în localitatea Dorna Arini, jud. Suceava, IPS Teodosie a absolvit facultatea de Teologie în anul 1980, șase ani mai târziu intrând în învățământul universitar, la Facultatea de Teologie din București. În anul 1999 a obținut titlul de Doctor în Teologie, iar din anul 2005 este și Doctor în Muzică.

Din anul 1994 a devenit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, data de 8 aprilie 2001 reprezintă ziua în care a fost instalat în scaunul de Arhiepiscop al Tomisului. Timp de zece ani, din anul 2002, a fost decan al Facultății de Teologie „Sf. Ap. Andrei” (Universitatea „Ovidius”), iar din aprilie 2012 este Prorector cu relații internaționale și studenți străini (Universitatea „Ovidius”).