Agenda ierarhului

Completare program IPS Teodosie în Săptămâna Patimilor

În Sfânta și Marea Miercuri, 12 aprilie, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala arhiepiscopală, începând cu ora 8.00.
De la ora 12.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va merge la Asociația pentru persoane cu dizabilități neuro și locomotor „Carmen Sylva” din Constanța (str. Mircea cel Bătrân, nr. 20 A). Aici, cei 40 de membri ai asociației vor primi produse alimentare pentru masa de Paști, iar Ierarhul Tomisului îi va binecuvânta și va rosti un cuvânt de alinare și încurajare.

Citește mai departe...

Programul IPS Teodosie in perioada 7 - 14 Aprilie

Marți, 11 aprilie, Biserica Ortodoxă Română îl cinstește pe Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica. Cu acest prilej, vineri, 7 aprilie, începând cu ora 23.30, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfânta Cruce și Sf. Calinic de la Cernica” din Constanța (zona Energia), apoi va sfinți icoana Sfântului Calinic de la Cernica.

Citește mai departe...

655 de persoane defavorizate vor primi o masă de Buna-Vestire

Biserica Ortodoxă prăznuiește pe 25 martie Buna-Vestire. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va avea următorul program:
Vineri, 24 martie, 
- de la ora 17.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei cu Litie la biserica „Buna-Vestire” din Năvodari (zona centru). În timpul slujbei, ierarhul, preoții și credincioșii vor merge în procesiune, cu moaștele Sfinților Epictet și Astion și icoana „Maica Domnului Grabnic Ascultătoarea” (Ucraina)

Citește mai departe...

Duminica Sfintei Cruci și Tundere în monahism

Sâmbătă, 18 martie, ora 17.00,  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia slujba Privegherii la mănăstirea Dervent, din județul Constanța, în timpul căreia Sfânta Cruce va fi scoasă din Sfântul Altar și așezată în mijlocul bisericii.
La finalul slujbei, ierarhul nostru va tunde în monahism pe fratele Dumitru Pătrașcu. El este tatăl preotului Adrian Pătrașcu, din Năvodari, și al fostei noastre colege, lector univ. Liliana Naclad, care a ne-a declarat:

Citește mai departe...